Kategorier
Alle

Miljøvenlig madopbevaring

I mange år har vanen været at rive en 4 liters plastikpose af rullen og opbevare mad heri eller bruge plastikfilm til opbevaring af madrester i skåle og på tallerkener. Det er den gamle måde at gøre det på og i dag skal ud hellere bruge miljøvenlig madopbevaring der er bedre for maden og miljøet.

Hvad er miljøvenlig opbevaring af mad?

Miljøvenlig opbevaring af mad er når du opbevarer maden i beholdere der gør at maden kan holde længst mulig og samtidig at du det er en beholder du kan anvende igen og igen efter den er blevet rengjort.

Det er lige netop det modsatte af plastikfilm, fryseposer, mellemlægspapir og sølvpapir der er lavet til kun at bliver brugt en gang hvorefter det bliver smidt ud. Så i steder for at bruge en plastikpose til din madpakke, så brug en ordentlig rustfri madkasse el. plastikbeholder.

Der er mange velkendte mærker der laver miljøvenlig madopbevaring og nogle af de store er Sistema og IKEA 365+, men der findes også mindre mærker hvor der er endnu mere fokus på det miljøvenlige aspekt i selve produktet også.

Madopbevaring uden kemi

Miljøvenlig madopbevaring skal også være uden kemi, hvilket du kan være ret sikker på at det meste madopbevaring er i dag, da der er strenge krav til hvilke stoffer der må anvendes i plastik og metal produktion. Du kan f.eks. være helt sikker på at finde madopbevaring uden stofferne:

  • BPA
  • PVC
  • phtalater
  • bly

Det er alt sammen stoffer der ikke længere er tilladt at bruge i denne type produkter, da de er sundhedsskadelige.

En god start til helt at undgå kemi er at skifte fra fryseposer og staniol til madkasser af rustfrit stål, glasbeholdere med silikonelåg, brødposer bivokspapir.

Silikone madopbevaring

En af de nyere typer opbevaring der er gået hen og blevet meget populær er silikoneposer. Det er en god måde at opbevare mad på og så er de nemme at rengøre og bruge igen og igen til at opbevare andet mad i.

Silikoneposer fås i mange forskellige størrelser, som du kan se her, og kan bruge til opbevaring af grøntsager, frugter, rester, fisk og kød. Brug dem til det du har behov for, de kan også bruges som madkasse, men er dog ikke ligeså praktisk som en rigtig madkasse den er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.