Kategorier
Alle

Miljøvenlig skuresvamp

En klassisk skuresvamp bliver ofte brugt til opvask eller rengøring i hjemmet. Problemet med en klassisk skuresvamp som vi kender det er at den er fyldt med det der kaldes mikroplast, som løber ud med vandet og forurener.

Heldigvis findes der miljøvenlige alternativer til de klassiske skuresvampe og dem kan du læse mere om her.

Skuresvampe uden mikroplast

Der er faktisk ingen grund til at købe skuresvampene der er lyserøde, gule og grønne, da der findes et meget mere naturligt og bæredygtigt alternativ helt uden mikroplast og farve.

Maistic skuresvampe

Maistic er et førende brand indenfor bæredygtige produkter til husholdningen. De er især stærke indenfor bæredygtige alternativer til poser, klude og svampe – og det er netop sidst nævnte det skal handle om nu.

De har faktisk hele 3 bæredygtige alternativer til de klassiske skuresvampe fyldt med mikroplast. Alle deres svampe er lavet af naturlig træbaseret cellulose og er altså fri for plast. De 3 svampe har forskellige formål og derfor indgår også andet bæredygtigt materiale i, afhængig af svampen. Lad os tage et kig på de 3 skuresvampe fra Maistic.

Grov Skrubber

Det er her du finder afløseren til den grimme gule/grønne/blå/lyserøde skuresvamp af plast. Den består af en blød svamp lavet af det nævnte træbaserede cellulose hvorpå der er syet en grovere svamp lavet af tørret Loofah frugt. Den er god til de steder hvor der virkelig trænger til skrubning, både inde og ude og så kan den bruges flere gange, bare vask den efter brug.

Let Ridsefri Skrubber

Denne svamp er ideel til opvask, al opvask faktisk. Den er som tidligere nævnt lavet af naturlig træ-cellulose, men udenom den er syet en hamppose der øger holdbarheden. Hverken det ene el. det andet materiale laver ridser og den kan derfor roligt bruges til opvask af finere porcelæn, glas, pander mm. Den rengøres nemt ved fx at smide den i opvaskeren.

Altmuligsvampen

Altmuligsvampen fra Maistic kan bruges til mange ting fx aftørring af støv, vinduespudsning, spejlpudsning og overflade vask. Den er rimelig blød kommer i alle hjørne og griser ikke eller efterlade striber når man vasker overflader med en våd svamp.

EcoCoconut skurebørste

Rengøringssvampe med genanvendt plast

Der er også miljøvenlige rengøringssvampe der indeholder genanvendt plastik fra f.eks. plastikflasker o.l. Det er selvfølgelig ikke helt optimalt da der på den måde stadig er sandsynlighed for at der udledes mikroplast. I Danmark opsamler vandrensningsanlæggene heldigvis meget af den mikroplast der ryger ud med vandet.

Herunder er der to miljøvenlige skuresvampe laver med bl.a. genanvendt plastik.

Sonnett rengøringssvamp

Memo Eco Sponge

Memo skuresvampen er lavet af 100% genanvendt materiale. Det er en blanding af genanvendt skum og genanvendte PET flasker. Svampen er altså lavet af plastik, men det er genanvendt plastik. Dermed udelukker det ikke at der ryger mikroplast ud i afløbet, men den er langt bedre at bruge end eksempelvis en klassisk skuresvamp, der ikke er lavet af genanvendt plast. Pappet den er indpakket i er også lavet af 97% genanvendt karton.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.