Kategorier
Alle

Miljøvenlige rengøringsmidler

Der findes miljøvenlige produkter indenfor mange forskellige kategorier, men af de mest populære kategorier er rengøring. Her er der stor efterspørgsel på miljøvenlige rengøringsmidler til forskellige formål, og i denne artikel kan du lære lidt mere om miljøvenligt rengøringsmiddel.

Hvilken betydning har rengøringsmidler for miljøet?

Rengøringsmidler kan have stor betydning for miljøet da både produktion og afskaffelse af rengøringsmidler ikke altid foregår hensigtsmæssigt.

Produktionen skal selvfølgelig foregå ordentlig, med ved at anvende mere naturlige ingredienser bliver det også bedre. Ligeledes er det også nemmere at ændre hvad vi laver rengøringsmidler af end det er at ændre adfærd, og adfærden er at man hælder rengøringsmidler ud i vasken, toilettet el. et andet afløb.

Noget af det du kan kigge efter når du skal finde miljøvenlige rengøringsmidler er disse ting jeg gennemgår herunder.

Økologiske rengøringsmidler

Økologisk er altid godt i den forstand at der primært er anvendt ting der er fremkommet på en naturlig måde, og man har ikke brugt kemikalier, pesticider el. andre ting af den dur.

Du kan f.eks. finde økologisk opvaskemiddel der er særligt godt til at vaske børnenes rustfri maskasser op med og i det hele taget til at tage opvasken i hånden med.

Naturlige rengøringsmidler

Naturlige rengøringsmidler kan du med fordel og kigge efter. Der findes nemlig rengøringsmidler der primært er lavet af naturlige ingredienser. På denne type rengøringsmidler vil det ofte fremgå at de er veganske og/eller plantebaseret.

Du kan f.eks. finde vegansk rengøringsmiddel hos Natural Living der er en webshop med fokus på det naturlige i alle de produkter de sælger.

Svanemærkede rengøringsmidler

Sidst men ikke mindst kan du se efter det populære og velkendte Svanemærke. Det er mærke der fortæller noget om produktet samlede miljømæssige påvirkning, og vurderes ud fra dette. Det er dog et mærke man skal se efter med forbehold.

Som virksomhed skal man selv ansøge om at få Svanemærket, hvorfor det kan være mange produkter på markedet der reelt set lever op til Svanemærkets krav, men som ikke har det. Det betyder også at de måske ikke altid er et bedre valg at vælge et produkt med Svanemærket.

Dernæst er det også som forbruger uklart hvad det præcist er der går produktet har fortjent Svanemærket, og derfor også om det lever op til de krav du ønsker at stille som forbruger. Generelt set er det dog et godt pejlemærke.

Nu ved du lidt mere om miljøvenlige rengøringsmidler og kan få skiftet det klassiske Ajax rengøringsmidler ud med et godt miljøvenligt alternativt uden kemikalier og miljø- samt sundhedsskadelige virkninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.